Cum să-ți alegi sutienul

Hello beauties,

Nu este cea mai comodă piesă vestimentară, dar este cu siguranță indispensabilă. Vorbesc despre sutien. Poate pare greu de crezut, dar cele mai multe femei nu știu cum să își aleagă sutienul. Ăsta este unul dintre motivele pentru care este atât de incomod.

underwear-627302_640

Astăzi te voi învăța cum să îți alegi un sutien în  care să te simți și să arăți bine.

Să începem cu începutul. În mod normal fiecare sutien are o literă și un număr. Litera reprezintă mărimea cupei, iar numarul circunferința spatelui.


Cupa:

Trebuie să faci două măsurători. Una peste cea mai proeminenta parte a sânilor și una chiar sub sâni. Diferența dintre cele două reprezintă cupa. Mărimea diferă ușor în funcție de producător, dar se încadrează undeva în jurul următoarelor dimensiuni:  cupa A – diferență până în 13 cm, cupa B – 14-15 cm, cupa C -16-17 cm, cupa D – 18-19 cm, cupa E – peste 20 de cm. Așadar, dacă ai la prima măsurătoare (pe sâni) 90 de cm, iar la cea de a doua 75 de cm, înseamnă că porți la sutien 75 B.

Totuși, lucrurile sunt destul de complicate. Cel mai simplu mod prin care poți alege o cupa care ți se potrivește este să probezi sutienul. Cupa nu trebuie să ți se oprească pe sâni creând o cută inestetică și nici nu trebuie să îți facă sânii să pară că s-au pierdut pe undeva prin ea. O cupă care ți se potrivește este cea care îți copiază conturul sânului.

Dacă știi ce număr ai la sutien, îți achiziționezi sutienul potrivit, dar totuși nu te simți bine în el, mai există o explicație. Nu ți se potrivește forma cupei. Fiecare femeie este diferită, la fel sunt și sânii săi. Aceeași circumferință nu înseamnă sâni identici. De asemenea, trebuie să ți cont și de distanța dintre sâni. Unele sutiene au cupele mai apropiate, altele mai depărtate, tocmai pentru a se potrivi oricui.


Bretelele:

De cele mai multe ori bretelele sunt ajustabile. Ai grijă să nu le strângi prea tare pentru că îți vor lăsa urme inestetice și dureroase pe umeri. Nici să le lași prea largi nu e bine, pentru că o să te alegi cu dureri de umeri și de spate. În plus, dacă ai sânii mari, și implicit mai grei, îți recomand să porți sutiene cu bretele mai groase.


Alte lucruri de care ar trebui să ți cont:

  • Dacă sutienul are balene, acestea ar trebui să urmărească linia sânilor și să nu te jeneze în niciun fel;
  • Sub nicio formă nu purta sutiene care îți fac sânii să iasă pe lateral. În primul rând nu este sănătos, deloc! În al doilea rând este inestetic. Un sutien mai mic nu are efect de push-up.
  • Greutatea sânilor ar trebui să fie susținută, în cea mai mare parte, de cupe. Dacă sutienul îți e prea larg, greutatea o să fie susținută de spate și umeri.
  • Partea laterală a sutienului se lasă destul de repede. Dacă sutienul are închizători de tip moș și babă, ai grijă să te cuprindă la ultima (cea mai largă);
  • Sutienul nu trebuie să se ridice în spate și nici în față atunci când ridici mâinile, dar nici să îți lase cute.

 


Sper că acest articol te-a ajutat și pe viitor vei ști cum să îți alegi sutienul. În articolul următor o să vorbim despre ce tipuri de sutiene poți purta în funcție de croiul hainelor. Până atunci:

Remember: You are beautiful…

output_mrXH17

Reclame

Un gând despre &8222;Cum să-ți alegi sutienul&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s