Unghii frumoase și sănătoase

Hello beauties,

Se spune ca mâinile sunt cartea de vizită a unei femei. Unghiile sunt primele care ne atrag atenția. Astăzi vom vorbi despre cum să avem grijă de ele.

nail-657597_640

Mai întâi trebuie să înțelegem ce se întâmplă. Felul în care arată unghiile, vorbește despre sănătatea noastră. Unghiile uscate trădează un deficit de vitamina B. Dacă unghiile tale au suprafața neuniformă, probabil nu ai o cantitate suficientă de fier în  organism. Unghiile agață din cauza lipsei de vitamina C, iar dacă sunt fragile, probabil ar trebui să consumi mai multe alimente bogate în calciu.

Ce e de făcut? Hidratarea și alimentația echilibrată sunt cuvintele cheie. Mai există însă mici trucuri:

  • Dacă unghiile tale sunt prea uscate, hidratează-le. Cum? Cu cremă de mâini sau vaselină. Nu exagera totuși! Ar putea să devină moi și casante.
  • Poți face ca unghiile tale să fie netede cu ajutorul unor pile speciale. Acestea te ajută să le dai și luciu și poți renunța la lacul de unghii. Că tot veni vorba despre asta. Unghiile tale trebuie să respire. Măcar o dată pe lună renunță la ojă.
  • Dacă unghiile ți se exfoliază, înmoaie-le în ulei călduț de susan pentru 15-20 de minute. O să le facă mai rezistente și mai netede.
  • Dacă ai unghii moi, folosește ulei de ricin. Masează-ți ușor unghiile și degetele cu el. După ce îl lași să acționeze (de preferat toată noaptea) spală-te cu apă călduță și, eventual, săpun.

Este bine de știut:

  • Cel mai bun moment pentru a-ți tăia/scurta unghiile este imediat după baie. Atunci sunt mai moi. O alta varianta este sa le ții puțin într-un bol cu apă călduță și săpun lichid.
  • Dacă ai răni în jurul unghiilor, ține-le în miere pentru aproximativ 20 de minute. Mierea are proprietăți antibacteriene și va grăbi vindecarea.
  • Pasta de dinți înlătură petele și îți albește unghiile. Ai grijă însă la pielea din jurul lor care este foarte sensibilă.
  • Este de preferat să nu tai cuticulele. Ar putea să se infecteze, în plus, o să crească mult mai repede. Poți folosi un ulei special pentru cuticule, care le înmoaie. În acest fel le poți împinge ușor cu un bețișor.

Remember: You are beautiful…

output_mrXH17

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s